Карнавала в Ксанти – Кулминацията 26 февруари 2017 – /програма/


ксантиКарнавалът в Ксанти
е може би най-голямото културна проява в района на Източна Македония и Тракия. Това е и вторият по големина карнавал в Гърция след този в Патра. Кернавалът поставя ударение на фолклора и традициите на региона.  Хората обикалят по улиците дегизирани, шегуват се и се забавляват добре.Тази година карнавала ще се проведе между 11-26 февруари. В него ще вземат участие групи като Master Tempo и Kings.

Кулминацията ще бъде на 25 и 26 февруари:

СЪБОТА, 25-ти февруари 2017 година:
Централен площад на Ксанти
13.00ч. (събота) Концерт на Йоргос Тсаликис
Популярният певец Йоргос Тсаликис ще ни представи своите нови и стари хитове и ще ни развълнува с една супер програма. Спонсорът от Амстел – ще поведе игри с публиката.
19.30ч. (събота) Вечерен карнавален парад. Карнавалните екипи, които ще вземат участие в грандиозния карнавален парад в неделя, ще направят репетиция или така наречения нощен парад, тръгвайки в 19.30ч. от кръстовището на улица „28-ми октомври“ и улица „Кавала“ ще танцуват, парадирайки в трескави карнавални ритми. Шествието ще завърши на Централния площад, където тържествата ще продължат с диво вечерно парти на централния площад. Музиката ще е саундтрак от Димитрис Аргириу и Димитрис Емпорос. Един проект, изграден от латино и съвременни танцови ритми.karnaval

Неделя, 26-ри февруари 2017 година
Кулминацията. В този ден, за 184 път се обединяват 10-те най-големи карнавала от Балканцкия полуостров, които се провеждат преди този, а именно карнавалите от: Струмица, Златоград, Патра, о. Корфу, Солун и др.13.30ч. (Неделя) Вход към града (от Кавала) – „Грандиозен карнавален парад“
Върхов момент на празниците е Грандиозният карнавален парад. Колесници и хиляди участници в карнавала ще се понесат по улиците на града, с цветове и музика, за да придружат Царя на карнавала (митическа статуя). Музикалното оформление ще е от Димитрис Аргириу . Един проект, иницииран в латино и в модерни танцови ритми. По ул. „28 Октомври“ ще е началото и ще премине през Централния площад и ще приключи пред пространството при стадиона на AO Ксанти, където се намират седалищата на сдруженията и палатковите лагери. Там те изгарят царя. В края на парада започва едно голямо парти в парка срещу стадиона, с участието не само на участвуващите в карнавала, но и на всички останали.
Музика от DJ Joe Vida, фойерверки, изобилие от вино, танци.

 

 

 

Коментари

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0