БСП-Смолян регистрира кандидатите си за народни представители

бспС тази листа БСП-Смолян ще бъде първа политическа сила в област Смолян -съобщиха от пресцентъра на БСП .

След окончателното утвърждаване на листата за народни представители за 22-ри МИР от Националния съвет на БСП, кандидатите за Смолян област бяха регистрирани официално днес в Районната избирателна комисия.

Кандидат-депутатската листа е добре балансирана, съчетава имената на изявени политици, общественици, юристи, предприемачи и младежи. С тази листа БСП-Смолян дава своята сериозна заявка за  участие в предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017 г. и за постигане на своята основна цел – да бъде първа политическа сила в област Смолян.

Водачът на листата Дора Янкова е дългогодишен и утвърден парламентарист в 38-то, 42-то и 43-то НС. В 43-то Народно събрание тя е зам.-председател на две парламентарни комисии, съавтор е на 18 законопроекта и активно участва с въпроси към ресорните министри по различни проблеми в парламентарен контрол. Тя има сериозен опит в местната власт – на местно, регионално, национално и европейско ниво – кмет на община Смолян в периода 2003-2011, Председател на УС на АРО и НСОРБ, член на Комитета на регионите към Европейския парламент.

Второто място в листата заема адвокат Иван Гавазов, завършил СУ „Климент Охридски“,  дългогодишен член на ръководството на РИК – Смолян от квотата на БСП. Адвокат в Адвокатската колегия – Смолян.

Трето място заема  гражданската квота д-р  Христо Беров – преподавател по история в СУ „Климент Охридски“.

На четвъртото място – Севдалин Хъшинов, председател на Общински съвет – Баните. Магистър фармацевт. Предприемач.

Пето място – Слава Пепеланова. Общински съветник и ръководител на групата съветници на БСП в Общински съвет – Чепеларе.
Шестото място заема Дияна Чаушева. Председател на Общинския съвет на БСП – Девин. Общински съветник от Девин. Главна сестра в МБАЛ „Девин“ ЕАД.

На седмо място – Исай Савов. Председател на Общинския съвет на БСП – Доспат. Предприемач.

На осмо място – Георги Славов – член на ЦК на Комунистическа партия на България. Квота на коалиционния партньор.

Коментари

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0