Бум на болни от хепатит А – 5 нови случая за последната седмица !

991-ratio-hepatit-aБум на регистрирани болни от вирусен хепатит тип А в Златоград. Предприети са противоепидемични мерки от Регионалната здравна инспекция в Смолян. Само за изминалата седмица има регистрирани пет случая на болни, като от началото на годината те са седем. В цялата област от началото на 2018  година, регистрираните случаи, на  известни повече като болестта на мръсните ръце в областта са шестнадесет, или близо от половината от случаите са в Златоград.

„От началото на годината до 10 февруари, в град Златоград са регистрирани 7 случая на вирусен хепатит тип А. Заболелите са  на възраст от 11 до 45 години“, се казва в информация  от Здравната инспекция.

РЗИ-Смолян  извършили епидемиологични проучвания, при които  се установи, че между лицата няма епидемична връзка. Връчени са предписания на всички общопрактикуващи лекари и медицински специалисти в училища и детски заведения  в града, за предприемане на  необходимите противоепидемични мерки, коментира д-р Сийка Чернева – директор на дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ.

С цел ограничаване разпространението на заболяването, се проведе среща с представители на общинска администрация – Златоград, за да се обсъдят предписаните противоепидемични мерки“, коментират още от Здравната инспекция.


 

Коментари

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0