Няма да вдигат данъците в община Смолян

Няма да има завишаване на нито един данък или пък такса на територията на община Смолян през 201smolqn7 година. В това е категоричен заместник-кметът на родопската община Венера Аръчкова.

„Заложили сме отново един реалистичен бюджет за идната година, който не предвижда увеличаване на данъците и таксите“, коментира Аръчкова. Според нея, ще има въведени нови такси, които ще засягат детските градини на територията на общината. „Въвеждаме нови такси за т.нар. извън класни форми на обучение. Става въпрос за уроците по английски, народни танци, футбол и т.н., които до сега се заплащаха на ръка, а сега се предвижда те да се заплащат при домакините на детските заведения, като ще се дължи едва 1,20 лв. на час, а не както до сега – твърди месечни такси от 15 лв. или 1,50 лв. на час“, добави заместник-кметът.

Бюджетът, който ще бъде заложен за идната година в община Смолян ще бъде около 15 млн.лв. Публичното обсъждане на проектобюджета за 2017 година на община Смолян, ще се проведе в началото на декември, предаде Дарик.

Коментари

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0