БРАВО! Ученик от Златоград с място в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България

уДесетокласникът Никола Пехливанов от Златоград е поканен в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България.

В конкурса за място в класа той се състезава с ученици от 15 до 19 години от цялата страна с мотивационно есе на английски език и препоръка от учителя си по физика Росица Въргова.
За учениците от СУ „Антим I“ във връзка с участието им във финалния кръг на международния конкурс „PARTICLES4U“, българските учени от Международната организация за популяризиране на физиката на елементарните частици IPPOG, подаряват виртуална визита в Европейската организация за ядрени изследвания, Швейцария. Тя ще се състои на 26. 03. 2018 г. от 14, 00 часа, във връзка с участието им във финалния кръг на международния конкурс „PARTICLES4U“.
Международният майсторски клас е организиран, съвместно с ЦЕРН, от Физическия факултет на Софийския университет и Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН по проект OSOS (Отворени училища за отворено общество) по европейска програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“.

Ръководството на училището поздравява Никола Пехливанов и г-жа Въргова за ентусиазма, познанията и креативността и им пожелава да достигат до големите постижения в науката.

Коментари

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0